Happiness keeps you Sweet,
Trials keep you Strong,
Sorrows keep you Human,
Failures keep you humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God (ALLAH) keeps You Going!

Sunday, 19 February 2012

Jalinan Persahabatan

ASSALAMUALAIKUM WBT


Tempat : Mid Valley
Masa : 11.00pg
Tarikh : 19.02.2012

Sungguh bersemangat hari ahad lepas bangun pagi-pagi biasalah buat rutin harian. Disebabkan banyak perhentian, so kene keluar pagi2....Dalam pukul 8.45 keluar rumah...pandu punyer pandu sampai rumah pija kat dalam Sg. Buaya pukul 9.20 pagi, walaupun tak pasti jalan nak pergi umah pija tp jadi kita redah jer...sesat la juga tapi tak la jauh sangat..hehehe...Mintak izin Pakcik, "Pakcik kita pinjam pija 1 hari yer"...hehehe...

Perjalanan diteruskan....Perhentian ke-2, Rumah sewa Yana di Pantai Permai (pertama kali jumpa Yana selepas 4 tahun...lame tuh...dah mengandung 5 bulan lagi....tahniah mama buyung)....disebabkan pija dah offer nak drive dengan tanpa segan silu kt bagi je pija pandu kereta...hehehe...kita duduk sebelah jadi penumpang...bestnyer...heheh...terima kasih pija....Kami ke rumah Yana dengan menggunakan teknologi GPS...sampai rumah yana dalam pukul 11.10 pagi (rasenye)...Lepas tu....terus ke Mid Valley...Peah dengan penuh kesabaran menungu di kawasan Junction Food...Kami sampai lewat sebab ade jalan jem sana sini. Minta maaf yer Peah...terima kasih bagi keychain tu comel sangat....

Sampai saje terus borak2 pastu makan2...jalan2 dan..... balik....hehehe...panjang sangat nak cerita tu je la yer...PEAH, PIJA & YANA...Pasni jumpe lagi yer....<3<3<3




 PIJA <3 PEAH <3 YANA

Terima Kasih Allah


Wednesday, 15 February 2012

Majlis Penyerahan MARA


Tarikh : 9 Februari 2012
Tempat : Menara MARA
Tujuan : Majlis Penyerahan Bangunan Menara MARA










Tuesday, 14 February 2012

Jalan-jalan di I - City Shah Alam

 Tarikh : 7 Februari 2012
Tempat : I - City Shah Alam

Akhirnya berkesempatan juga ke I-City Shah Alam. Kami sampai awal dalam pukul 6.30 petang. Pengunjung belum ramai lagi so kami jalan-jalan dulu sekitar i-city. Sementara menunggu waktu malam, kami masuk dulu dalam SNOW WALK. Kalau nak masuk malam nanti mesti ramai. Tak dapat pi luar negara, takpe dapat merasa suasana sejuk dalam SNOW WALK macam kat luar negara cume xreal la saljinye...hehe. Tapi sememangnya sejuk. Memang kene cuba. 

Tapi satu je kemudahan yang tidak memuaskan kat i-city ni...Kawasan i-city ni besar tapi SURAU mak ai 3 orang je boleh muat dan ambil air wuduk pun kene ambil dalam tandas. Tapi keseluruhannya, banyak yang boleh diperbaiki di masa depan.

 




Friday, 3 February 2012

Salam Maulidur Rasul

 

 

 TANGGAL 12 Rabiulawal pada tahun Gajah, tarikh kelahiran Nabi Muhammad s.a.w yang disambut dengan tasbih dan tahmid memuji kebesaran Allah s.w.t. oleh seisi alam semesta sebagai tanda gembira.
 
Dalam memperingati hari kelahiran Baginda s.a.w, umat Islam di seluruh dunia tanpa mengira warna kulit dan bangsa turut menyatakan kesyukuran dengan melahirkan kegembiraan tatkala meraikan bulan kelahiran Rasulullah ini.
Marilah Sama-Sama Alunkan alunan selawat ke Atas Rasul junjungan kita. Semoga Kita Mendapat syafaat Baginda S.A.W. di Akhirat Kelak.

Amin Ya rabbala'lamin
Terima Kasih Allah