Happiness keeps you Sweet,
Trials keep you Strong,
Sorrows keep you Human,
Failures keep you humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God (ALLAH) keeps You Going!

Friday, 5 October 2012

new teaser...


Bunga tisu...




 Assalamualaikum dan hai semua B2B...
Majlis walima anda sudah hampir...jom tempah bunga terlur dari saya...semua 100% handmade..tetapi
 Tempahan sebaik-baiknya dibuat seawal 2 atau 3 bulan sebelum tarikh majlis berlangsung...Al-maklumlah....DIY ini ambil masa sikit...hehee...

Thursday, 6 September 2012

New Family Member

Sharifah Aisy Adelia Bt Syed Khairil Izhar
Assalamualaikum WBT

Tahniah along & kak Dilla sudah dikurniakan anak yang comel. Nama baby gurl ni Sharifah Aisy Adelia By Syed Khairil Izhar. Dilahirkan pada 4 September 2012 dengan berat 3.23kg. Yang specialnya anak buah ni birthdaynya sama dengan adik bongsu dan Pak Usu. Mak dan Abah sangat gembira dengan kehadiran cucu pertama...Saya pon same...semoga Aisy Adelia jadi anak yang solehah.

Terima Kasih Allah


Wednesday, 15 August 2012

Buat Yang mengenali diri ku

klik untuk lebih jelas

Assalamualaikum WBT

Berhati-hati di jalan raya....selamat pergi dan balik yer...

Monday, 13 August 2012

Kad Kahwin


Assalamualaikum Wbt..

Selain handmade Bunga Telur...saya juga ade menjual pelbagai design kad kahwin....heheh...nak jugak cari rezeki lebih.....kalau nak tgk semua design kad kahwin ni....Jom ringan2kan jari jemari anda untuk melawat FB saya (Bunga Telur MyyCraft ) ...Jangan lupe yer....

Majalah Pengantin




Assalamualaikum wbt...

Dah lame tak update kat blog....anyway just nak inform Empat (4) koleksi bunga telur saya telah diterbitkan dalam Majalah PENGANTIN (keluaran September). Kalau nak tgk lebih dekat boleh la beli Majalah ni...terutamanya pada bakal pengantin yang sedang mencari idea dan tema untuk resepsi nanti. Banyak info dari A to Z...semua ade...paling banyak DIY project dalam keluaran kali nih...ade hantaran bunga telur dan doorgift. Paling best ade tips berguna untuk bakal pengantin. Oklah sampai sini je la...nnt saya update lagi yer.... Jom singgah kat FB Bunga Telur MyyCraft (disini)....ade bunga telur and kad kahwin yg cantik2....singgah jangan tak singgah...

Tuesday, 24 July 2012

Bunga Tisu


Bunga Telur Tisu

Warna = Purple

50pcs = RM 2.20/pcs ( R M 1 1 0 )
100pcs = RM2.00/pcs ( R M 2 0 0 )

Tuesday, 10 July 2012

Bunga Telur Foam

Update!!!



BUNGA TELUR FOAM

Bunga Telur ni banyak main dengan kain organza dan reben. Untuk Bunga saya guna kertas/kain "Foam". Sebab tu saya panggil Bunga Telur Foam..huhu

Tema : Kuning + Biru + Peach
(warna ikut tema)

1pcs = RM 2.50
50pcs = RM 2.50
100pcs = RM 230 (RM 2.30/pcs)

Wednesday, 6 June 2012

Bunga Gantung @ Doorgift

Assalamualaikum wbt



Bunga Gantung

RM 2.50/pcs

Bunga gantung sebelum ini tangkainya guna besi, yang ni lain sikit guna tali seperti di atas or guna reben. Bunga ini juga boleh dijadikan sebagai doorgift sebab boleh sebagai aksesori dalam kereta anda atau gantung di tombol pintu...huhuhu....Untuk doorgift harga dan size lain sikit....pilihan warna mengikut tema anda....

Monday, 4 June 2012

WalimatulUrus Faris & Hidayah

Assalamualaikum WBT,
Tarikh : 3 June 2012 (13 Rejab 1433h)
Aktiviti : Majlis WalimatulUrus Pasangan FARIS & HIDAYAH
Tempat : Kapar, Klang


Untuk FARIS & HIDAYAH

Tahniah~~ 


Semoga bahagia dan berkekalan hingga ke Jannah
&
Semoga dikurniakan cahaya mata yg soleh. 

Selamat Pengantin Baru.
kad kawen dari pengantin
Pelamin ~ Cantik , Nice and Simple
Selamat Pengantin Baru
Sama Cantik Sama Padan
Suke gambar nih...Theme color yg cantik
Terima Kasih Allah

WalimatulUrus Handika & Unaizah

Assalamualaikum WBT,

Tarikh : 2 June 2012 (12 Rejab 1433h)
Aktiviti : Majlis WalimatulUrus Pasangan HANDIKA & UNAIZAH
Tempat : Padang Tembak, Perak
Blog :  Ceritera Civil

By Hand Kad jemputan dari Pengantin
Walaupun banyak rintangan yang perlu ditempoh untuk sampai ke rumah pengantin tapi berkat kesabaran sampai juga. Mane tidaknya keluar rumah pukul 11.30 am sampai rumah pengantin pukul 3.00 ptg, nasib baik rumah pengantin masih terbuka...kalau tak malu la juga nak masuk...huhuhu..Ala lambat pun sebab Traffic jem dari highway slim sampai bidor...kereta banyak kot...Al-maklum la cuti sekolah...tu la keluar lambat lagi...ni la jadinya...hehehe tapi Kredit kepada my mom sebab baik hati temankan anak kesayangannya...thank you mak..I love you. 

Untuk Handika & Unaizah
Moga kalian bahagia menempuh Alam rumahtangga  bukan saja di dunia tapi di akhirat juga...moga dikurniakan anak2 yang soleh ye...tahniah...

Raja & Ratu Sehari ~Bagai pinang di belah-belah....sama cantik sama padan...
Thank You dear DIDI

Teima Kasih Allah

Tuesday, 29 May 2012

Dalam Kenangan

 ASSALAMUALAIKUM WBT
 

Tarikh 30 Mei 2012 @ 9 Rejab 1433h, genap sudah 4 tahun adikku Allahyarham Syed Mahathir Bin Syed Othman meninnggalkan kami sekeluarga. Moga rohnya dirahmati Allah dan tergolong di antara hamba Allah yang beriman.   







Tuesday, 22 May 2012

Bunga Kristal




Bunga Kristal


Warna : Pink + Putih
Harga : RM 2.50 / pcs 
( Min order 50 pcs )



Terima Kasih Allah

Bunga Kristal





Bunga Kristal

Warna : Merah + Hitam
Harga : RM 2.50 / pcs 
( Min order 50 pcs )



 Terima Kasih Allah

Bday Staff (Feb, Mac, April, Mei 2012)

Assalamualaikum wbt

Acara : Sambutan Hari Lahir Staff 
(Bulan Feb, Mac, April, Mei)
Tarikh : 18 Mei 2012
Tempat : Pejabat

Sedapnye...

Secret Recipe Time

Sesi merebut Kek sebelum licin

Makan Time!!!!

Cantik pix nih

Gadis2 dan Jejaka2 PJZ

Anak Dara & Mak Dara
Penyeri RYE..hehe

Terima Kasih Allah

Friday, 11 May 2012

Bisnes Kad design

Assalamualaikum w.b.t

Design untuk officemate...~ Cek Bella

Design bisnes kad ni untuk officemate saya yang sangat-sangat berminat dengan bidang solekan. Habis sume wajah cun rakan-rakannya menjadi bahan eksperimen make up die termasuk la wajah cun die sendiri. Bella ni ambil tempahan make up untuk ape-ape majlis. Kalau nak tengok hasil tangan kreatif kawan saya nih boleh layari link kat bawah ni ye..



Design untuk officemate jugak...~Din @ Bell

Design bisnes kad ini pun untuk officemate jugak. Bell suruh saya design bisnes kad untuk part time bisnes dia. Bell jual Perfume. siap berbisnes kat opis lagi...Macam2 jename ade.. design kad ni memang Bell yang nak....pokok tu pun die yang pilih....Kalau nak tempah atau beli original perfume sure wangi punye atau ade ape2 pertanyaan boleh layari :



P/S = Agak-agak korang perasan tak name glamer depa ni same "BELLA & BELL"

Apa-apa pun kita doakan korang sukses dengan bisnes korang ye...
All the Best...Hwaitinggg!!!!

Terima Kasih Allah

Tuesday, 8 May 2012

Bunga telur kristal ~ Ungu



Bunga Kristal

Warna : Purple
Harga : RM 2.50 / pcs 
( Min order 50 pcs )

Bunga Telur ~ Ungu



Bunga Tisu

Warna : Purple
Harga : RM 2.20 / pcs 
( Min order 50 pcs )

Monday, 7 May 2012

Moh Cuci Mata & Hati...


Mari sama-sama kita memperbaiki diri agar menjadi insan yang lebih baik di masa depan (peringatan juga untuk diri sendiri).
Buatlah apa yang ALLAH SUKA,
walaupun ramai ORANG BENCI,
Tapi ingat..
Jangan buat apa yang ALLAH BENCI,
walaupun ramai ORANG SUKA
(copy dari page ini)
Terima Kasih Allah
 

Comelnya....

Sharifah Nuriman & Syarifah Farzana.. My Cute like Flower little cousins...

Wednesday, 2 May 2012

Bunga Telur Dark Purple


Bunga Tisu

Warna : Dark Purple
Harga : RM 2.20 / pcs 
( Min order 50 pcs )

Thursday, 26 April 2012

teaser for Didi


Order from my classmate time zaman kolej dulu...Dear Didi ..
Bunga telur belum siap sepenuhnya...20% je lagi nak siap...tunggu....

Terima kasih Allah

Monday, 23 April 2012

Untukmu Sahabat

Khas buat rakan2 semua...

Terima Kasih kerana sudi jadi sahabat saya...

Semoga hidup kamu semua di limpahi rahmat dan berkat Allah....

Mohon Maaf jika ada salah silap ynag sengaja atau tak sengaja sepanjang perkenalan kita...

Jom kita hayati lagu ini....

...............................................................

Sahabat

 Album : Devotees
Munsyid : Devotees
http://liriknasyid.com

Biarkan kerinduan di lautan memori
Mengimbau kenangan indah yang mengetuk emosi
Masih segar di ingatan saat mesra berputik
Hatimu bawa sinaran cahaya inspirasi

Sahabat...
kau sesungguhnya
Temanku...
dikala suka dan lara

Tika ku buntu
diselubungi sendu
Kau tiupkan ketabahan kuntum
mengukir senyuman

Bagaikan embun
hilang diterbit fajar
Kau pergi jauh mengejar cita
Menggapai redha Yang Esa

Duhai sahabat dengarkanlah
Bicara hatiku ini
Meskipun jarak memisahkan
Namun tiada rentap kasih

Biarlah waktu menetukan
nilai ukhwah yang terjalin
Teruskanlah perjuangan hingga
Ke titisan darah terakhir

Dan aku masih di sini
terus mendaki
puncak tertinggi hidupku

Dan aku terus menanti
saat yang manis
akan berulang kembali

Sahabat... 
Terima Kasih Allah

Sunday, 22 April 2012

Sape setuju!!!! senyum jer


Dah senyum dah!!!! tu kan dah dapat pahala...Alhamdullilah....Tahniah!!

My cousin yg cute...kecik2 dah pandai senyum..

Ni pun my cousin and my mak chu....
like mother like daughter...dua-dua cantik

Senyum itu sedekah....Jom sama-sama kita senyum.... ^__^